Min hjärna är full med tankar. Jag kan inte bestämma mig om det blir bokmässa eller hästmässa i helgen. Någonting händer med mig, kanske förtränger jag allt annat jag ska komma ihåg genom att konstant grubbla om i-landsproblem.
Vi räknar matte i skolan, kluriga tal som inte en enda tredjeklassare kommer i kontakt med, ändå ska de räknas av oss blivande lärare. Vändas och vridas, kluras och diskuteras. Blir vi nåt klokare då? Ja, kanske. Framförallt har jag börjat fundera över mina lärare jag haft genom åren, vad de lagt fokus på, vad de gjort bra respektive mindre bra. Deras brister lyser igenom där min kunskap nu fallerar.

Jag sitter på tåget, låtsas lyssna på musik men lyssnar på några damer bredvid mig, tydligen lärare båda två. De hamnar i en djup diskussion om barn och deras utveckling. Att många barn lär sig mycket själva beroende på intresse och glädje.
Då undrar jag varför jag inte kände denna glädje när jag som barn skulle räkna konstiga tal. För mig var de iallafall konstiga, för mina lärare glömde bort att förklara för mig varför kunskapen var viktig. De glömde bort att motivera mig, visa mig olika metoder att få fram ett resultat.
Jag förstår att ingen människa är ett underbarn- men att ha toppbetyg i alla ämnen förutom ett- för mig är inte det en fråga om att "inte kunna", det handlar om att någonstans har någon lärare tappat bort mig eller placerat mig i ett fack av att "inte kunna". Och redan där var det kört.

Jag tycker inte allt jag gör i skolan är kul. Men jag kämpar som en galning nu för att sätta mig in i metoder och sätt att lära. För jag brinner för en starkare skola, en varierad skola som passar alla människor. Man måste glöda i sitt arbete, annars slocknar barnen.

Så just nu är jag helt inne i mitt arbete mot att bli världens bästa lärare. Ursäkta röran i mitt huvud och ursäkta att tiden inte räcker till. Jag är fokuserad på mitt mål.


1 kommentarer

Evelina - Ivelajn

08 Oct 2014 21:45

Jag tror du kommer bli en jättebra lärare :) Men det är ju en bit dit innan man når fram. Att lära av sina erfarenheter och alltid utvecklas är nyckeln till mycket framgång :)

Kommentera

Publiceras ej