Vi själva skapar våra egna förutsättningar. Det är värt att tänka på. Hur vi vill att andra ska se oss handlar inte om att vi ska förändra samhället och alla andra runt omkring oss, det handlar ju just om det centrala- vårt eget beteende och egna handlingar.
Flummigt? Kanske, men livet är ganska flummigt och svårt att ta på ibland.
Hur du vill att andra ska se dig, är enbart upp till dig själv. Jag står för den människa jag är. Mina åsikter står jag fast vid, men jag är öppen för att andra kan tänka annorlunda. Jag ser ingen anledning att bråka över det, utan ser det som en möjlighet att ta till mig nya idéer. Tycker jag inte som andra så skakar jag av mig det. Ja, jag kan bli sur, det sticker jag inte under stolen med. Men tar jag åt mig personligen? Nej. Vad andra tycker och tänker påverkar ju inte vem jag är eller vad jag själv tänker. Hur jag väljer att leva mitt liv och hur jag styr det åt det håll jag vill är upp till mig själv.

Samma sak handlar träningen om. Jag tävlar inte med någon, förutom mig själv. Vad andra tänker om mig struntar jag faktiskt i. Får jag ut något av att jämföra mig med andra? Svaret är ju självklart nej. Jag kan tänka "shit, hon hade snygga lår!" Men tänker jag "Varför ser inte jag ut sådär?" Nej. Jag vänder det till att jag kan bli mitt bästa jag och få de snyggaste låren jag själv någonsin kunnat få.
Hade en bekant på facebook som hade en väldigt tänkvärd status häromdagen. Det hade slagit honom att det kändes som att alla tjejer tävlade med varandra på gymmet, i detta fallet om vem som hade färggladast tights. Det ligger dock en allvarlig underton i detta. Jag tror vi behöver tänka ett varv till. Varför befinner jag mig på gymmet och vad vill jag med detta? Få bort konkurrensen och in med komplimangerna.

Träningen, precis som det mentala, handlar om vad jag gör med mina egna möjligheter. Vad jag själv tänker hänger ihop med hur jag mår precis lika mycket som vad jag gör med min träning.
De går hand i hand och båda två är värda sin omsorg.

Och kom ihåg, att oavsett vad någon säger om dig, vad du TROR att andra tänker om dig (för oftast stämmer det inte ens med verkligheten) så låt ALDRIG någon sätta sig på dig, kränka dig eller få dig att känna dig mindre än vad du är.
Du gör vad du vill med ditt liv. Skapa din egen framtid och dina egna tankar styr dig åt rätt håll för att nå dina mål.

Kommentera

Publiceras ej