Det är intressant hur vi lever i ett land där man ska få säga vad man vill. Där vi ska vara öppna och dessutom hålla så hårt i vår jantelag att ingen ska tro att de är något. Paradoxalt kan man tycka.
Dessutom när jag är en väldigt öppen människa, som är fullt mottaglig för att alla tycker olika och det alltid kommer att vara så, men jag kommer alltid stå för det jag säger. Jag kommer säga vad jag tycker och jag kommer fortsätta göra det. Det är uppenbart att många har problem med detta och tycker att det är dåligt. Ni låtsas att det är så bra att våga. Det är så bra att vara stark, stå för sina åsikter och säga vad man tycker.

Men samtidigt är det enda man får skriva om på Facebook nuförtiden hur fantastiskt livet är, annars är det alltid någon som tar åt sig personligen eller tycker att jag kränker människor.
Det jag säger är MIN åsikt, varken rätt eller fel, utan inget mindre eller mer än MIN ÅSIKT.

Dessutom känns det som att sarkasm, ironi och skämt- mina starkaste sidor- inte längre går hem. Utan allt ska vara så god damn allvarligt hela tiden.

Jag är less på skiten nu.

Jag är jag, känn er fullt fria att sluta läsa min blogg, sluta vara min vän på Facebook eller sluta följa mig på instagram.
Jag står för den jag är.

Hej jag heter Erica, är född 1990 i en håla i västra Götaland. Jag är uppvuxen i en familj där man står fast vid vad man tycker och man beskyddar det som är sitt. Jag respekterar att alla inte håller med mig, men då får ni FAN respektera mig också.
Oavsett politiska åsikter, tankar om livet eller om ni har svårt för att jag öppnar käften eller andas.

Om jag ser något jag inte gillar så brukar inte jag vara elak mot folk. Jag väljer snarare positiv respons och kommentarer.
Jag ser social media som ett sätt att använda vad vi kallar yttrandefrihet. Det är ingenting jag tycker ska missbrukas i det riktiga livet och att vara otrevlig mot folk är inte min filosofi.

Gillar ni mig inte finns det sju miljarder andra människor att hänga med eller terra på social media.
Danke.
Enough is enough.


1 kommentarer

Johan

12 Jul 2014 10:47

Ja Sverige är inte så fritt som det alltid pratas om.. men det beror inte på nån diktator eller dum religion eller liknande, utan helt enkelt människors rädsla. Dom är rädda att vakna upp ur drömmen/illusionen alla Svenskar lever i: att Sverige är det bästa landet i världen, att vi har rätt om allt, att folk som bråkar och står upp för sina EGNA åsikter är dumma och måste frysas ut. Det är som när folk i Svenska trafiken går ut och ska blockera fortkörare. Vad vet dom om det är nån på väg akut till sjukhuset eller en farlig maffioso sitter bakom ratten. Om folk bara skötte sig själva och gjorde sitt bästa för andra människor... så skulle vi leva i ett himmelrike. Nu är det så att det finns länder där folk lever så (det finns alltid rötägg såklart, men då är dom undantag snarare än normen..)
Själv ska jag flytta till Italien så småningom och leva ett underbart liv bland maffiosos och fortkörare i trafiken. Långt ifrån jante :)

Kommentera

Publiceras ej