Jag sitter på bussen mot Linköping och reflekterar över olika typer av relationer vi människor skapar med varandra. Hur man bara väljer en person och bestämmer att man ska vara vänner. Hur olika de vänskapsrelationerna kan se ut, hur vi sorterar in våra vänner i olika fack. Personen vi ringer när tårarna bara rinner. Personen vi alltid tränar med. Personen vi fikar med. Hur man väljer att fila av olika lager av sig själv och blotta sig inför vissa människor. Varför väljer man just dessa?
Vad gör att vi kommer närmare vissa människor medan vi håller en del på en armlängds avstånd? Är det omständigheterna, eller bara slumpen? Är det hur vi själva är som personer och hur lätt man har att prata om saker inför andra? Kanske en kombination av allting.
Hur som helst är jag lika glad för alla människor i mitt liv. Jag är glad för dem jag bara ser en gång i halvåret och äter middag med. Jag är glad för mina kompisar i skolan. Och de som funnits där hela vägen. Alla fyller olika små tomrum i mig och spelar en viktig roll i mitt sociala liv. De påverkar vad jag säger, gör, hur jag mår och hur trygg jag är i livet. Jag vill inte byta dem mot någonting.
Så tack, allihopa. Ni är fantastiska. 

Kommentera

Publiceras ej