Jag är helt övertygad om att man varje dag lär sig massor med nya saker. I samspelet med andra människor har man möjlighet att växa och utvecklas. Jag tror man med åren ökar sin förståelse för att alla människor är olika. Att vi alla har olika förutsättningar, drömmar och vardagsliv.
Jag lär mig massor med nya saker om mig själv varje dag. Jag pushar mig själv varje dag att alltid göra lite till, att alltid försöka lite mer än jag egentligen orkar.
Jag har alltid haft tusen bollar i luften. Just nu har jag två jobb, pendlar till plugget, tränar på gymmet, rider min häst, fixar i stallet, umgås med mina nära och kära, tar hand om min hund. Jag vet inte ens om det tar slut där eller om jag egentligen gör ännu mer saker.
En del människor undrar hur jag orkar. Vad som motiverar mig. Mitt svar blir alltid att det är väldigt olika beroende på situationen. Ibland är det att få någon att le. Ibland handlar det mer om materiell belöning.
Förra veckan fick jag sommarjobb i New York, något jag verkligen inte trodde skulle hända. Det kommer bli både utmanande, spännande och samtidigt väldigt roligt. För mig blev det en belöning för mitt slit.
Jag vet inte alltid vart jag är på väg. Vad mina mål är eller vad som får mig att varje dag tugga på. Det är inte bara positivt att alltid ha massor med saker omkring sig. Jag klarar inte av att sitta still.
Jag ska inte sticka under stolen med att jag är galet trött. Dels knaprar jag värktabletter för att jag har en spricka i min stortå och vätska runt en led i tån. Dessa tabletter gör mig jättetrött.
Jag fightas dessutom mitt inre för att jag genomgått en hel del jobbiga saker det senaste halvåret. Jag har fått jättemycket stöd från mina allra närmaste. Men människor som inte vet om dömer en lätt utan att tänka steget längre. Utåt är jag nog ofta hurtig och glad, men ibland tar kraften slut. Igår på ett möte började jag gråta; det var en väldigt liten grej som utlöste det hela.
Idag frågade min pappa mig om jag mådde bra av att ha saker som hände omkring mig hela tiden. Jag svarade att jo, så var det. Då sa han att jag kanske skulle behöva en liten period som jag bara tog det lugnt. Min respons var "men hur menar du?" varpå pappa tittar på mig och säger "vad menar du själv? Jag förstod inte riktigt frågan" Vad säger jag då? Jo, jag säger "Men.. Vad GÖR man då? När man gör ingenting..?" Pappas respons på detta var att skratta och gå ut ur stallet innan jag svischade förbi med höpåsarna i högsta hugg.
När jag kom in had ejag fått ett brev från skatteverket där det stod att jag glömt att momsdeklarera och skulle få en avgift för att jag inte rapportert in min skatt på företaget.
Vad i helvete
Det var det enda jag kom på att säga.
Jag har aldrig glömt något viktigt i hela mitt liv typ..
 
De här tre små händelserna på två dagar, har fått mig att tänka lite.
Jag har redan varit nära på att gå in i väggen en gång i mitt liv. Det är ingenting jag vill vara med om igen. Ever.
Så på samma sätt som jag hoppas lära mig respektera andra människors förutsättningar (för ja, jag tror det är någonting man måste öva sig på varje dag) så hoppas jag att andra respekterar mina. För jag blottar mig ganska mycket för många människor. Säger vad jag tycker och tänker. Men det allra innersta, det är det inte många som vet.
Så tänk på vad ett litet leende gör
Vad ett vänligt ord gör
Att varje dag känna att du påverkar livet för någon
Det är ändå det viktigaste i livet
Att skänka lite av sin dyrbara tid till sådant som värmer i själen
 
För ibland är det det enda som får mig att sträcka på mig.

1 kommentarer

Anonym

19 Mar 2014 08:41

Att låta det gå så långt att man går in i väggen ger större förluster än vad man någonsin kan föreställa sig. Jag lider av samma problematik, att vilja vara en aktiv tjej - för att jag kan! Men därutöver att vara perfektionist. Det är ingen bra kombination. Att gå in i väggen är inget alternativ, utan man måste börja prioritera vad som är viktigast och ger en mest glädje i livet. Varför ha så många bollar i luften, och i slutet av dagen känna sig otillräcklig? Träna på att prioritera de aktiviteter som ger dig gör dig lycklig och gör ditt bästa, det är det enda någon kan kräva av dig - att du göra ditt bästa för ditt välmående!

Kommentera

Publiceras ej