Har letat efter kort på min bror då han tar studenten snart. Något som slog mig var hur mycket vi umgicks jämt. Dels delade vi rum ganska länge men också lekte vi verkligen lekar tillsammans. Pysslade och bara spenderade tid tillsammans. Vi har verkligen näst intill aldrig bråkat. Jag vet nån enstaka gång det blivit lite sura miner, men annars är verkligen min bror min bästa vapendragare. Min tryggaste nära och någon som alltid lyssnar. Dessutom hjälper han mig oerhört med min hund, mina hästar och allt annat jag får för mig att han ska hjälpa till med. Han bara fixar. Det är bra att ha en bror ibland.


Här lär jag brorsan att blåsa ut ljus.


En bild på fel håll. Men här har brorsan fått min ring och jag läser en saga för honom medan han beundrar sin nya glittriga ägodel.


Och här är sångfågeln erica. Jag håller verkligen aldrig tyst. Det var på gungorna det började, tillsammans med brorsan och barndomsvännen Daniel skapades här egna låtar med fantastiska texter.


Denna frisyr var ständigt återkommande under min barndom och jag är mycket kluven om det var fint eller ej. När jag var mindre så gjorde mamma alltid smoothies av riktig frukt till mig, och när det var fika fick vi Marie-kex. Kanske redan då föddes min medvetenhet för vad jag stoppade i mig?

Jag spenderar Valborg lite annorlunda än de flesta andra. Har svettats på gymmet och ätit med familjen efter en dag på jobbet. Nu ska jag sova.

Brorsan, tack för att du finns. Hoppas jag alltid får vara din förebild, så som du blivit min :)
En fråga jag fick säkert fem gånger häromdagen var hur jag får min energi. Så nu får ni lite konkreta tips av mig, dock hoppas jag att ni snappar upp det ni själva tycker tilltalar er. Eller så kanske ni är villiga att testa nya saker och kör all in på mina knep.
 
Innan jag börjar vill jag bara skriva några rader. Idag har jag jobbat från 6-15 och det var första dagen på jobbet för säsongen. Det är oundvikligt att hjärnan blir trött ibland. Man blir trött av att möta nya människor, få nya intryck, ny miljö och allting runt omkring. Jag har ju jobbat på mitt jobb förut, men bara rutinen att gå upp en viss tid har jag tappat fullständigt. Jag har varit riktigt slarvig sista veckan med min dygnsrytm och måste verkligen ta tag i det igen. Så man ser hur viktiga alla pusselbitar är för att man ska få ihop det och orka. Men man är inte mer än mänsklig och ibland kan man inte vara perfektionist hela tiden (vilket jag är). Man måste lära sig att acceptera att ibland kommer det något emellan i sin planering- och den lilla detaljen kallas livet. Motivation, energi och lite jädrar anamma kan hålla en på banan, men man lever också bara en gång. Så med detta i åtanke kommer här lite tankar kring energi.
 
 
För det första så behöver man kunna planera. Med detta menar jag inte att du ska skriva exakta klockslag vad du ska göra varje dag, utan du behöver ha ett syfte. Tänk att varje dag i ditt liv är ett delmål till ditt perfekta liv. Ett av mina favoritmotton är "What if each day was your life in miniature? What would you do?"
Det är och har alltid varit viktigt för mig att tankar kring mitt eget liv. Att använda mig av peppande citat, som det ovan, är en del i det tänkandet. Vad har du för mål om dig själv i livet? Inte "jag ska bli lärare" utan mer "jag ska vara den mest omtänksamma person jag vet". Låt dessa tankar styra och kontrollera dina handlingar.
 
Ha olika mål med saker du gör. Här kommer vi tillbaka till "varför" igen. The secret of success is purpose. Jag kommer skriva mer om mål en annan dag.
 
Fånga dagen. Gå upp i tid. Det här handlar om att du ska respektera dig själv och ditt liv. För mig handlar det om att jag står upp för mitt liv, att jag gör det bästa och största av varje dag. Det stärker också självkänslan, för jag håller ett löfte till mig själv att jag ska gå upp tidigt och ta vara på varje minut. Jag känner att min självdisciplin blir bättre och jag hinner göra tusen saker innan klockan ens är tio.
"Hur gör jag om jag inte är en morgonmänniska då?" kanske du frågar dig. Faktiskt så är det så att forskning visar att du kan öva dig till att gå upp tidigt och att man måste göra det minst en månad innan man ens ska överväga att lägga ner.
Det största tipset för att sova bättre är att försöka somna senast 22 och inte äta efter 20. Det sistnämnda är jag dålig på, men där är man också lite olika. Man får hitta sin egen väg.
Använd din nyfunna tid till att läsa, skriva ned mål, läsa peppande texter, träna, vila eller plugga. (Källa: Robin Sharma.com)
Jag kan skriva massor om varför man ska gå upp tidigt. Kan spinna vidare på detta en annan dag! :)
 
Träna. Detta handlar om ett åtagande du gör för att ta hand om dig själv och älska ditt liv. Träna är inte kul varje dag 365 dagar om året. Men det är inte roligt att ha hund när det ösregnar och den måste kissa heller. Men då går man ut likt förbaskat, för hundens skull. Tänk att du är din egen matte med enda skillnaden att du måste ta dig själv i kragen och pallra dig iväg själv, för hunden kommer inte säga åt dig att träna.
Det man vill ha tid till, det har man tid till.
 
Kost. Du är vad du äter stämmer så väl. Här handlar det också om att man inte får stanna upp sitt liv. Men bara man börjar tänka på det, funderar ett extra varv innan man börja tugga, så har man redan där gjort en stooor förändring i sitt liv. Viktigaste punkterna vad gäller en bra kost är att sluta äta när man är lagom mätt, att bara unna sig socker ibland, för socker är så himla farligt, Ät en stabil frukost och var noga med mellanmål. Kan ju skriva hur mycket som helst om detta men detta räcker för idag.
 
Återhämtning. Psykiskt och fysiskt. Detta är inte slöseri med tid om du själv bestämmer och VÄLJER din vila. Det är lika viktigt som de andra delarna i livet. Man är faktiskt mindre kreativ när man är i konstant arbete.
Närhet till andra människor, vara utomhus och göra saker man tycker är genuint roligt är oerhört viktigt att ta sig tid till Minst en gång i veckan.
 
Träffa människor, nya som gamla. Våga prata med folk du inte känner. Vidga dina vyer. Det ger sååå mycket energi. :)
 
Min hund är en viktig energikälla i mitt liv.
 
Min telefon dog förut för att jag blir bombad med mail och meddelanden från er alla som läser. Idag hade jag hundra unika läsare, det var ett bra tag sedan. Säkert hälften av er har hört av er. Tack för all pepp, uppmuntrande ord och allt fint ni säger.
Jag är både glad att ni hör av er men också lite ledsen över att så många av er mår eller har mått dåligt. Plötsligt blev jag så himla motiverad att fortsätta blogga om detta och hålla igång. Om jag kan förändra livet för en enda person så är det värt tiden gånger tusen.

Jag ska försöka fatta mig kort, har precis slängt mig i sängen efter ett styrkepass och löpning på gymmet. Så ber om ursäkt i förväg för eventuella stavfel.

Jag tänker försöka knyta samma mina inlägg under tidens gång och försöka svara på frågor, tankar och våga ta upp saker som kanske är lite känsliga. Har ni inte samma åsikt som mig så skriv gärna. Mina idéer är kanske inte alltid rätt. Jag kommer skriva om det som har fått mig på banan igen och mina tankar kring era frågor och det ni skrivit till mig.
Ni är helt fantastiska, kom ihåg det.

Vad ni än gör i livet, vilket skede ni än befinner er i. Om livet tagit vändningar som ni kanske inte riktigt förväntade er. Om ni står vid ett vägskäl, fråga Er då vad ni tycker om att göra. Vad får dig att le? Vad ger dig energi? Tänk efter riktigt noga och känn efter i hjärtat. Skriv ned de här sakerna på ett papper. Rita gärna om ni tycker om det. Låt tankarna flöda.
Skriv sedan, eller rita, bredvid detta allting som just nu tar upp er tid. Positivt som negativt. Vad fyller du dina dagar med?
När du är klar, fråga dig själv VARFÖR du gör dessa saker. Vad får de dig att känna? De sakerna som du inte kan svara på Varför och sedan le efteråt, finns det någon möjlighet att ta bort dem eller byta ut dem till någonting annat?
Om svaret är ”det här är ju inte så kul men det kan jag ju inte byta bort..” så fråga dig själv om det är värt det? Är du villig att fortsätta lägga energi på de sakerna som äter energi resten av livet? Varför? Är det för att det är bekvämt, tryggt, stabilt?
Visste ni att människan är som mest lycklig när hon kliver utanför sin comfortzone? Att man utvecklas mest när man vågar gå utanför sina egna ramar?
Även när man uppfyller sina mål (men det ska jag skriva om i ett annat inlägg).

Så fundera lite. Vad och hur prioriterar just Du?

Sov så gott och sluta aldrig drömma.