Jag har nog haft svårt att prata om vad jag vill göra. Vilka förväntningar jag har på framtiden och vad jag önskar få ut av mitt liv. Det är svårt att prata om därför att man alltid är orolig för vad andra ska tänka och tycka. Därför ska jag försöka uttrycka mig nu om vad jag har för tankar. Så att jag om några år kan titta tillbaka och tänka "oj vad det har ändrats" eller "tänk att det faktiskt blev så". Jag har dock svårt för att titta i gamla arkiv. Det blir svårt att lägga saker bakom sig och blicka mot framtiden. Det är en av anledningarna till att jag startade om hela bloggen både 2009 och 2012. Jag har ändå haft denna sidan sedan 2005, tro det eller ej.
Jag har just nu en ganska tydlig målbild och jag jobbar just nu på hur jag ska komma dit. Jag vill arbeta med ungdomar och se dem utvecklas. Diskutera saker med dem och få dem att pröva nya saker. Alla sitter mer och mer inomhus och jag vill förändra den trenden. Jag vill få dem att förstå att de behövs i samhället och att de kan göra skillnad- bara de vill! Jag hoppas självklart kunna väva in mina stora livsintressen i detta och den stora frågan är egentligen vad för slags människor som kan tänka sig att finansiera det hela och hur det ska gå till.
Jag har ältat och ältat detta med utbildningar till hösten. Som det ser ut nu om jag inte hinner ändra mig igen så blir det socionomprogrammet i jönköping. Skulle det inte fungera att plugga på distans fortsätter jag programmet- men i Linköping, där jag kan ha med mig hästen och hunden utan att det blir några krångligheter.
Varje gång jag ser min målbild framför mig blir jag glad. Det kommer vara många hinder på vägen-
men varje gång jag får en ond tanke så tänker jag "all great ideas has first been ridiculed."
Yes indeed.
Ska bli spännande att se om mina drömmar ser likadana ut om tre år..
Vem vet?
 

1 kommentarer

Evelina - Ivelajn

28 Mar 2013 19:30

Det är svårt det där med drömmar. Just vad gäller arbetslivet så vet jag inte vad jag vill. Har nog lite som du en önskan om att påverka ungdomar eller vara en som gjorde skillnad för de som har sämre förutsättningar.. Men är ju scooutledare så lite av det behovet tillfredsställt så, för tror på ett sätt att jag nog helst gör sådana saker ideellt.
Just nu har jag ett väldigt bra jobb på en mycket trevlig arbetsplats, så fär väl se hur länge jag är kvar här. Under året som gått har jag typ redan bytt tjänst två gånger, har fått nya arbetsuppgifter vilket är spännande :)

Låter spännande att plugga socionom, hoppas du kommer in och att det fungerar bra att plugga på distans!
KRAM

Kommentera

Publiceras ej