Jag satt och kollade igenom bilder på datorn och skrattade åt bilderna jag såg. Sedan insåg jag att det har hänt så mycket med mig som ryttare på bara några år. Om jag tyckte hästen gick bra då så är det inte ens min bottennivå just nu. Min vän Ida sa till mig att jag måste tänka på allting jag gör nu som jag inte gjorde förut, därför att jag tycker det går så långsamt med Calle och har svårt att hitta motivationen.
Här har ni en bild på mig och Calle för tre år sedan. Det bjuder jag på. Stigbugeln sitter i fotvecket, Jag kunde inte rida utan säkerhetsväst för han kastade av mig heeeeeela tiden. Han bet emot bettet jämt, speciellt i trav och galopp, och bara sprang iväg. Om det ens blev galopp vill säga... Jag fick bära upp hästen jämt och så fort jag släppte honom så saktade han av. Han var inte rolig att rida över huvudtaget.
 
Såhär är min skrutt nu. Bär upp sig själv även utan ryttare på ryggen, jobbar fint med höga bakben och går sällan emot bettet och har blivit väldigt känslig i munnen. Galoppen sitter för det mesta helt korrekt i båda varven och jag har inte ridit med säkerhetsväst på två år, vilket också hjälpt mig att kunna utveckla mig själv och min sits. Jag kan inte ens jämföra med bilden ovan på hur jag sitter nu. Jag skrattar bara jag ser den där bilden.
 
Det vore en lögn om jag sa att winjett inte hade något att göra med saken. Hon var en fantastisk häst. Jag utvecklades varje ridpass med henne och just nu omarbetar jag allting jag har lärt mig på tre år så att jag och Calle kan utvecklas lika mycket. Kan inte låta bli att snegla på hästnet varje dag och leta, kan det finnas en ny winjett där? Men än så länge är sorgen och saknaden för tung. Jag bearbetar varje dag med hjälp av Calle. Det är svårt när han har sina dåliga dagar, som igår. Ingenting stämde, han tvärvände hela tiden och bockade säkert 100 gånger på hela ridpasset. Idag ska vi upp till ridhuset och jogga. Tror han behöver känna att han har stadigt underlag under sig.
Sedan får vi se vad framtiden bjuder på.
 
 
 

1 kommentarer

Tjat-Ida

17 Jan 2013 22:37

Haha! Ja du ser! Fortsätt kämpa Skinka! Jag hejar på er!

Kommentera

Publiceras ej