Puuuh. Är dunderförkyld efter en och en halv vecka på dagis och idag hade jag ett enligt mig perfekt tidschema tills jag insåg att min kropp inte skulle palla. Städade hela lägenheten i morse när A hade åkt för att jobba. Jag HATAR att städa när jag inte är ensam, jag tycker bara den andra personen lägger saker på fel ställe eller slarvar i hörnen, haha vilken jobbig kärring jag är egentligen!
 
Tanken var att jag skulle åkt ut till stallet och mockat för att sedan jobba lite och kanske hinna rida både Calle och Cinzano innan jag åker och hämtar mitt finbesök som anländer kl 14:13 till Skövde station. Meeeeeeen, nu sitter jag här med en kopp kaffe och har inte mockat än fast klockan är fem över tio .... Shame on me.
Ibland kan det vara rätt gött att inte pressa mig själv så mycket dock. Jag har fyra månaders rörigt liv framför mig, med fyra olika jobb som ska kombineras i schemat och två hästar som ska skötas. Även om man har medryttare så kan det vara tufft när man är planeringsfreak! Har anmält mig och Albus till lydnadskurs i vår så vi kan ta tag i hans lite ostyriga lynne han har just nu, det börjar märkas att han är laika. Det kändes som en sten som lättade när killen från jägareförbundet sa att kursen blir av, jag har ingen lust att sitta på hundskolan igen med alla små golvmoppar och min hund. Även om jag lärde mig mycket där så har de inte så mycket erfarenhet av jakthundar och har inte alltid lösningen på de "problem" man vill ha hjälp med.
 
Hur som haver, så hoppas jag att allting lättar till sommaren, eller- det VET jag att det gör! Så så länge inte SLU i Skara lägger ned sin verksamhet (det hade varit SKAM!) Så vet jag var jag ska ta vägen i höst, en otrolig lättnad.
 
Har varit oerhört omotiverad till ridningen denna vintern, jag brukar kunna stå ut men detta året fick min farbror för sig att kultivera alla gärden = ingen stubbåker. Så när ridbanan fryser utan att den hunit harvas och vägen är stenhård med is. Var rider man då? Jag önskar verkligen det fanns en ridväg till något av ridhusen från oss. Har hur många ridhus som helst i vårt område men det är alltid nåt orosmoment ivägen, kossor, taggtråd etcetc fungerar inte när man har en häst som går på kort stubin. Jag ska gå och fråga grannen om jag får rida över hans tomt en gång för alla. Då har jag en perfekt stig till närmaste ridhus 1 km bort.
 
Detta inlägget blev ju inte riktigt som jag planerat men så kan det gå! Efter att ha läst lite hästbloggar och kollat lite videos på youtube så är jag lite mer pepp på att gå ut i stallet. Köpte ett par nya tyglar igår på Skara Hästsport, de måste ju invigas ;)
 
Puss & Kram
Och kom ihåg:
"Without struggle there is no progress"

Kommentera

Publiceras ej