Såhär är det.
Jag sökte jobb på ett stort företag och fick inte jobbet. Hur fick jag reda på detta? Jo,jag ringde dem. Jag gick inte igenom hälsoundersökningen. Var inte tillräckligt frisk på pappret. Jag, Erica Funke, som rider flera hästar om dagen och aldrig sitter still, blev bortvald. Jag må vara många saker, men en sak jag inte är är lat. Jag har jobbat som ett djur för att få detta jobbet och ändå gick det åt pipsvängen.
Igår skrev jag på papper för att starta eget företag. Jag har velat lite fram och tillbaka och de ligger nu här på bänken framför mig och väntar på att få en signatur och bli lagda i ett kuvert. De ska skickas till skatteverket för att godkännas. Och när tårarna hade runnit klart på ansiktet förut så tänkte jag på ett ordspråk som mamma har präntat in i huvudet på mig. "Bryt ihop, bit ihop, och kom igen." och ja, det tänker jag göra och det med bravur. Det kommer bli ett tufft första år, för ingenting är enkelt.  Men man kan inte misslyckas, för bakom varje misslyckande ligger en, ursäkta mig, men j*vla massa erfarenheter. Jag vet att jag har en fantastisk pojkvän som stöttar mig genom allt som är tufft, en fantastisk familj och en väldigt realistisk drömkraschande pappa som jag alltid ger mig fan på att jag ska motbevisa, och det gör jag alltid, och då skrattar han så gott.
Jag skrev ut mig från arbetsförmedlingen för tio minuter sedan, för jag orkar inte med dem längre. Den energin och tiden de tar kan jag nu lägga på mitt företag.
Jag ska härmed motbevisa varenda jävel på denna planeten att Erica Funke, hon kan visst.
 
Eller handla produkter av mig genom Mary Kay, jag skänker 20% av priset på produkterna till bröstcancerfonden nu i Oktober månad. Alla mörkrosa produkter, eyemakeupremover och ansiktvattnet ger jag 30% av.
KOM IGEN NU! Tänk inte att "Jag gör det sen" eller "mjaa alla andra skänker ju typ" osv..
DITT bidrag GÖR skillnad! 1 av 3 får cancer. Alla drabbas.
 
/ Erica
 
 
Svar på fråga vem jag tränar för: Lisa Pettersson, Emma Lindqvist och Anette Christensson.